Ön itt jár: > Kezdőlap > A műanyag ereszcsatornáról

A műanyag ereszcsatornáról

 

Műanyag (PVC) ereszcsatorna rendszer

A ház dísze az ereszcsatorna rendszer

műanyag ereszcsatorna rendszer  Amikor a  ház csaknem kész, a színek és formák
  pont olyan harmóniában élnek együtt, ahogy azt
  alkotója - és a megrendelő- megálmodta. Az
  épület összhatását tökéletesen elronthatja egy
  rosszul kiválasztott ereszcsatorna rendszer, vagy
  éppen sokat emelhet is rajta, ha jól döntünk.

  Itt is, akárcsak az építészeti termékek egyéb
  területein a szín és formaválaszték meglehetősen
  gazdag. A műangyag ereszcsatorna rendszerekben
  a hagyományos félkör szelvényű csatorna rendszer ugyanúgy megtalálható, mint a kisebb épületekre, garázsokra, nyaralókra illő kazettás típus.

Az ereszcsatorna rendszer gazdag szín-és méret választékban kapható, így már csak azt kell eldöntenünk, hogy mi melyik műanyag ereszcsatorna rendszer elemeit kívánjuk használni. Számos elemmel egészíthetjük ki vízelvezető rendszerünket és növelhetjük az összhatást. A túlfolyásgátlóval ellátott esővízgyűjtővel gazdaságossá tehető az öntözés, a lombfogó háló megóvja az ereszt a falevelektől és egyéb szennyeződésektől, szükségtelenné téve az ereszcsatorna rendszer tisztítását.


A m
űanyag ereszcsatorna rendszer elemei speciális felületkezelést kapnak, amitől UV állóvá válnak és megtartják színüket még hosszú idő elmúltával is. Mint látványra, mint pedig minőségre jó választás a műanyag ereszcsatorna rendszer.

A korrózió miatt nem kell hogy fájjon a fejünk, az ereszcsatorna rendszer több generációváltás után is még újszerűen hat a házon. Jól tűrik a szélsőséges időjárási viszonyokat, rendkívül rugalmasak, nem horpadnak. Mint látványra, mint pedig minőségre jó választás a műanyag ereszcsatorna rendszer.

A műanyag ereszcsatorna redszer egy igazán stílusos befejezés.

A ház kritikus része az ereszcsatorna rendszer, hiszen ez a rendszer védi az épületet a csapadék okozta kártól és a jól kiválasztott csatorna növeli a ház esztétikai értékét. A műanyag ereszcsatorna rendszer, nem rozsdásodik, nem fog kilyukadni, így nem áztatja el a falakat.

El sem tudjuk képzelni, hogy egy rossz minőségű ereszcsatorna rendszer milyen károkat képes okozni. A műanyag ereszcsatorna rendszer -Nyugat Európához hasonlóan- hazánkban is egyre jobban kezd elterjedni, hiszen a szakemberek kezdik felismerni a rendszer nyújtotta előnyöket, lehetőségeket.


A műanyag ereszcsatornák anyaga PVC: UV-álló, anyagában színezett (homogén, színtartós), fagyálló, ütésálló lúg és saválló, tűzálló, kedvező tulajdonságait szélsőséges időjárási viszonyok közepette is megtartja. Az ereszcsatorna igen egyszerűen és gyorsan felszerelhető.

Színválaszték: fehér, barna, szürke, homok (bézs), fekete, vörös, vörösréz* ( *csak GRN125R és GRN133R )

Méretek: GRN116 (67mm), GRN125 (120mm), GRN133 (172mm)

A műanyag reszcsatorna szerelése


A függőereszcsatorna-profilokat egymáshoz mindig kötőidommal csatlakoztatjuk. Azt az idomot amelyet mindkét módon (tömítőszalag ill. ragasztás) lehet csatlakoztatni , az olasz gyártó cég "BI-SYSTEM" jelzővel látta el. A ragasztásos illesztésekhez bármilyen jó minőségű PVC ragasztó használható.

Figyelem!!! a ragasztás illetve a gumi tömítés elhagyása folyást eredményez.

Idom választék műanyag eső/ereszcsatornához:

műanyag ereszcsatorna Függőereszcsatorna: a függőereszcsatorna 4 méteres hosszban készül. A csatorna kézi fűrészeléssel vágható, darabolható.

műanyag erszcsatorna kötőidom Kötőidom: az idom a függőereszcsatorna elemek összekötésére szolgál. Az idom két végén hornyot alakítottak ki, melybe öntapadós tömítőszalag kerül. Ezzel a megoldással nem csak az idomok összetoldása megoldott, hanem a hőtágulásból adódó hosszirányú méretváltozás kiegyenlítése is.

műanyag ereszcsatorna lefolyóidom

Lefolyóidom: A normál kötőidomhoz hasonló kialakítású, az ereszcsatornához tömítőszalaggal csatlakoztatható Középen lefolyócső csatlakozással ellátott.idom. Az idomhoz a rendszerben lévő különböző átmérőjű (D:80; D:100) tokos lefolyócsövek, vagy idomok csatlakoztathatóak.
műanyag ereszcsatornát lezáró idom    Függőereszcsatornát lezáró idom: az idom olyan kialakítással készült, amely lehetővé teszi a jobb, illetve a bal oldali lezárást. (Rögzítése ragasztással történik).
műanyag lefolyóidomot lezáró elem    Lefolyóidomot elzáró elem: akkor alkalmazzuk, ha a függőereszcsatorna- rendszert egy lefolyóidommal kell befejezni és azt le kell zárni . Az elem egyaránt alkalmazható jobb illetve bal oldali lezárásra. (Tömítőanyag -ragsztó- alkalmazása szükséges.)
műanyag ereszcsatorna univerzális sarokidom  Univerzális sarokidom: függőereszcsatorna elemek 90 fok-os szög alatti összekötésére szolgál, mind külső, mind belső sarokkialakításnál. (Rögzítése ragasztással történik.) Az elem egyaránt alkalmas külső vagy belső sarok kialakítására.
műanyag eresz csatornatartó  Műanyag csatornatartók: a tartók függőleges síkra, függőlegesre vágott szarufavégre rögzített deszkázatra 40-50 cm-es kiosztással szerelhetők, azokba a függőereszcsatorna bepattintható.
csatornatartó konzol  csatornatartó konzol: Kiegészítő elem műanyag csatornatartóhoz: Ehhez a tetődeszkázatra vagy szarufára erősített acéltartóhoz rögzíthető a műanyagtartó, abban az esetben, ha nincs függőleges sík, vagy a csatornát a tető szélétől távolabb kell elhelyezni.
acél csatornatartó műanyag ereszcsatornához Acél csatornatartó: A csatorna színével megegyező színű elem szarufára vagy tetődeszkázatra erősíthető. A függőeresz csatorna ebben rögzíthető.
műanyag lombfogó kosár ereszcsatornához Műanyag lombfogórács: A lefolyóidom nyilásába helyezve megakadályozza a fákrol lehulló levelek által okozott dugulást

Vissza a műanyag ereszcsatorna árakhoz>>>

Kosár
0 árucikk